fredag den 30. oktober 2009

dagens højdepunkt

Min telefon ringer, det er et hemmeligt nr, jeg tager den selvfølgelig, selvom jeg er den meget vigtige notetager, det kunne jo være det var ejendomsmægleren, måske med glade nyheder eller måske bare flere spørgsmål om vandvarmeren (eller fyret eller loftet eller noget jeg aldrig har hørt om), men det ville også være ok, for så var nogen interesserede og måske ville de så købe huset!

”Det er pladsanvisningen, taler jeg med Charlotte?”

”øh nej?”

onsdag den 28. oktober 2009

lissom de der historier hvor ting gentager sig

Nogengange når jeg sidder til en workshop, især den som jeg er igang med nu, har jeg en fornemmelse af at jeg er den eneste der ved og husker det hele og alle de andre diskuterer og siger de samme ting som de har sagt 1000 gange før.

Sådan er det selvfølgeligt ikke, de er specialisterne og jeg er den der lytter, men den der fornemmelse af at vade rundt i dynd, den har jeg fået engang imellem, det er lissom om vi ikke kommer ud af stedet.

arbejde, og vi er ikke færdige endnu

Tirsdag:

Det har ikke fungeret optimalt i dag.

Workshop og tvunget stillesiddende arbejde. Fri adgang til mad, frugt og smoothies – fantastisk og argh!

Så jeg har gumlet frugt, drukket smoothies, vand og te hele formiddagen og besluttet at det er sq ok.

Åh alle er så alvorlige og seriøse, jeg tager noter, undskyld selvfølgelig: I’m doing the minutes.

Fortsat videre til en introduktion, overlader (glad) referatet til en anden. Lytter hele eftermiddagen, gumler, siger lidt, lytter endnu mere.


Onsdag:

Der er en hund med til mødet, workshoppen

En tysk hund, så den forstår ikke hvad jeg siger

Vi er vist begge to ligeglade

søndag den 25. oktober 2009

Weekend er godt

Det er mit simple budskab.

Jeg tror jeg har hovedet med mig denne gang. Hele konceptet med at spise når jeg er sulten ikke når jeg har lyst, fungerer. Ikke nogen restriktioner som sådan, bare et krav om at lytte efter hvorfor jeg er rastløs og hvad det er jeg leder efter.
Jeg har fået drukket rigtig meget te og vand, når jeg ledte efter det der noget at (bær lige over med mig) fylde min mund og hoved med.

Denne gang tror jeg ikke fornægtelse er vejen frem, realisme og at lytte efter derimod.

*griner* hvis jeg bare fortsætter med at fortælle mig den slags historier og skabe de fortællinger om mig selv, mit forhold til mad og meget andet så tror jeg det her er en god vej. Min hjernevask er begyndt ligeså stille


torsdag den 22. oktober 2009

beslutning og konsekvens

Jeg har taget en beslutning (igen). Jeg vil tabe mig, rigtig meget faktisk, men nu har jeg sat mig mit første delmål, der er markant mere overkommeligt.
Om 5 kg, når jeg har holdt vægten i mindst 2 uger, så må jeg få en cykel, jeg har - ganske smart hvis jeg selv skal sige det - tænkt at hvis jeg så begynder at cykle omkring må resten gå hurtigere.

Jeg traf beslutningen i går, skrev mål og belønning ned, tog direkte hjem og bagte cookies

Jeg lader lige sætningen stå lidt...

wtf! hvad syntes jeg lige selv det gode argument var bag det? okay jeg havde faktisk et godt argument, men det forsvandt lissom i tågerne, da jeg tog den første plade med nybagte chocolate chip cookies ud af ovnen - oh the smell!

Selvfølgelig skal det ikke være udsultning og evig fornægtelse, denne gang satser jeg på at gøre det på en måde så jeg kan holde det, men hallo - cookies?
Planen er indtil videre mindst 2 liter vand om dagen, ca 8 timers søvn om natten og så vil jeg øve mig i kun at spise når jeg er sulten - og ikke hver gang jeg keder mig.

onsdag den 21. oktober 2009

I troede jeg var død

Jeg ved det bare!

Jeg har jo flyttet plads og på denne nye - ganske udmærkede i øvrigt - plads sidder jeg med ryggen ud mod rummet det sammen med min (tager tommestokken ud af tasken og måler) 47,5 cm, hvor mange tommer er det? tak internet! min ca 19 tommers skærm lyser ret godt op i landskabet og gør mig markant mindre diskret. Det har så også betydet at alle mine tidligere heller er lidt off-grounds nu.

søndag den 18. oktober 2009

det ku jeg idag

Sult og næsten for gamle grønsager lærer en Pernille at finde på ny mad til aften.

På hovedet i køleskabet mens jeg skrev grønsager ned til næste uges madplan (gen)opdagede jeg MAJSEN, jeg er ikke sikker på hvor længe den har boet derinde, men den er blevet en del af inventaret og en god gammel ven, på sin vis ligesom de døde spyfluer i mine vindueskarme om sommeren - total nostalgi. Okay, fokus: nævnte majs var begyndt at se lidt trist ud og da jeg var i tvivl om dens overlevelses chancer blot én dag mere, besluttede jeg mig for at bruge den.

Og at lave kornotto, fordi det skal koge længe og smager lidt af tryg vintermad og det trængte jeg til.

Jeg startede med at ville lave karameliserede løg som jeg havde set Sif hin Anarkist lave, a ha ha ha. Not, men jeg fik ristede løg og det er vel også en slags succes...

Lur lige det her! Jeg skar majsen af helt selv og jeg var såå stolt af mig selv, ingen fingre adskilt fra hånden eller noget!

Så de ristede løg, bygkorn og bouillon... da selve kornottoen var færdig blev majsen rørt i og ost - jeg fandt en ost fra Thiese en dag, den smager lidt henad en emmentaler darjlig! jeg har sq ikke lige et billede (slet ikke fordi jeg er på arbejde næh nej!). Den rev jeg lidt af og puttede i, nårh ja og så havde jeg en 'chorizo pølse' sådan en der skal steges, comprendes? Den blev også stegt, skåret i små stykker og smidt i.

Det var godt og havde været endnu bedre hvis ikke bouillonen havde stået og småkogt under hele processen og derved blevet super koncentreret og (hvis sandheden skal frem) ret salt...


tirsdag den 13. oktober 2009

spicy græskarsuppe

Jeg havde købt mig et stort hokkaido græskar og var dernæst lidt lost - hvad fanden skal jeg bruge det store orange dyr til?
Well, efteråret lurer, vinden rusker og blæsten står ind på ruderne, det gir lidt sig selv ikke? Suppe.

½ græskar og forårsløg koges i bouillon eller hvad man nu føler for

Krydderierne: 2 cm ingefær, en tørret chili uden kerner, 2 fed hvidløg knuste med den flade side af kniven. Smides i samme sted som grønsagerne, måske stegte jeg dem inden jeg puttede grønsagerne ned til dem... Well det kan jeg ikke huske, men det er helt klart en mulighed.

Når det er blødt og smækkert: blend. Det er sq nem og lækker aftensmad.
Hvis man har lyst smid nogle rejer i og top med creme fraiche som modstykke til chilien


Den sidste halvdel af græskaret endte jeg med at bage i ovnen i sin skal. Det gav mig græskarmos der skal bruges så snart jeg har kogebogen fra Anarkisten eller jeg bliver overvældet af en anden trang til at lave kage med græskar eller risotto med græskar. mmm!

time-out

Jeg holder time-out idag. Jeg tror Anarkisten har smittet mig, eller hun har i hvert fald forsøgt - som om den slags bider på mig! *hoster og pudser næse*

Aja jeg overdriver, men sådan kunne det ende hvis jeg ikke bliver under sengen i dag og behold! jeg skrev til lederen min og sagde at jeg var nødt til at blive hjemme for ikke at blive rigtigt syg og så sagde han "", hmm jeg har faktisk ikke læst hvad han skrev tilbage...

brb

Nå det var heldigt nok, ingen ko på den is. En ekstra opgave og 'god bedring', det er lige til at klare.

Jeg blogger sjældent den mad jeg laver, mest fordi jeg synes der ikke er så meget spændende ved den, og især fordi jeg enten følger en opskrift temmelig slavisk eller den anden yderlighed: smider noget sammen uden den mindste ide om hvor meget af hver.

mandag den 5. oktober 2009

gid jeg altid kunne flytte sådan

Vi er flyttet på arbejdet - fantastisk enkelt. Jeg havde pakket alle mine ting ned fredag inden kl 12, og i morges da jeg mødte på arbejde stod alle mine ting ved min nye plads.

Seriøst, jeg kunne godt blive forfalden til at flytte på den måde, bare pakke ned, sætte en mærkat på og pif paf puf! så står kasserne og møblerne det nye sted, ikke noget med at slæbe møbler, der bare blive længere og bredere op af trappeopgange, der bare bliver smallere og mere kringlede. Slut med at undgå bestemte kasser fordi man godt ved hvad man har pakket ned i den, den og dén. Det var super - det kvarter det tog at sætte docking station, skærm mv. op kan jeg godt klare, der er noget yderst tilfredsstillende ved at få elektronik til at virke.

Eneste minus er at jeg tilsyneladende har pakket min trolley lidt for godt (læs: læsset alt for mange ting ind i) så jeg kan ikke åbne den... pisosse

søndag den 4. oktober 2009

sweet weekend

Det har været en perfekt weekend det her, den gode blanding mellem menneskekontakt og ego-tid.

Jeg tror måske jeg er ved at lære det og selvom jeg ikke havde lyst til at tage hjem lørdag er jeg alligevel glad for jeg gjorde det, fordi jeg ved at hvis jeg kommer hjem midt på eftermiddagen søndag, så er der bare for lidt weekend tilbage til at det fungerer.

Jeg har spekuleret over den her blog og er kommet frem til at jeg tænker for meget over den *falder diskret ned af stolen af grin over mig selv* så jeg vil øve mig i at lade være.

Jeg lavede chokolade kiks for ikke så længe siden, endnu en opskrift jeg har nakket fra Anarkisten. Så jeg vil bare vise jer hvad man skal passe lidt på med og så ellers henvise glad til hendes opskrift, for de er super gode, nemme og meget afhængighedsskabende.

Først og fremmest, sørg for at jeres smør er blødt når I skal lave kiksene, ikke 'nå-nu-har-det-stået-ude-i-½-time' blødt men BLØDT! eller ser der sådan her ud bagefter og jeg finder stadig mel og små dejklumper rundt omkring.



Mmmm chokolade cremen, den lavede jeg ikke ged i, men det smør havde også stået ude længere. Jeg synes i øvrigt ikke jeg var specielt nærig med chokoladecremen da jeg smurte den imellem kiksene, men der var alligevel ca 1/3 i overskud, det kan heldigvis holde sig i køleskab og vente til man bager flere kiks.


Hvis man som jeg er ligeglad med hvilken form ens kiks (okay småkager) får, så rul dejen sammen, film til, smid den i køleskabet og skær skiver nogle timer efter/dagen efter. Mine blev for små første gang og pænt store anden gang... måske omkring 4 cm i diameter er rigtig godt...


Mmmm, chokoladekiks


Uh! chokoladekiks close-up!


Den til højre var en af de første.... dernæst blev jeg grådig (se den til venstre) og endte primært med resultater imellem de to yderpunkter her...

*Kom lige i tanke om. Smør kun dem der skal spises, kiksene kan sagtens holde sig i en tætlukket beholder, men hvis de er lagt sammen bliver de bløde i løbet af nogle timer.

torsdag den 1. oktober 2009

jeg fik lov til at snakke om mig selv

Jeg ved godt jeg snakkede om de de chokoladekiks, men hey ingen billeder på computeren what to do?

I får denne her istedet for, dels fordi jeg har lidt dårlig samvittighed, fordi jeg gerne vil vise Ibs at jeg klarede det mens hun var væk og dels fordi Moster Klid har skudt sin af og nu mangler vi bare mig ;-)

Gav det overhovedet mening? Ligemeget, Jeg håber Ibs forstår det, for hun gav mig nemlig denne her:

fordi jeg er seeeeej, og hun manglede en at give den til, men mest fordi jeg er sej og kan få hende til at grine, hvilket er fedt for Iben er sådan et godt menneske og ufatteligt sjov selv.

Så nu vil jeg dele 10 ting om mig selv som I ikke ved, eller jeg tror ikke I ved det, hvis I gør så bær over med mig.

1. ...

Jeg kan ikke komme i tanke om noget, der er sq ikke rigtigt noget vildt at sige om undertegnede...
Jeg prøver igen.

1. Jeg er blevet totalt bidt af (hæhæ) Twilight serien og er en happy hippo over at New Moon kommer i biografen lige om ganske snart. I den forbindelse vil jeg bare lige sige at wtf, vil hun med overbeskyttende Edward? Han er mega irriterende, hvad sker der for at han (Spoiler warning) saboterer hendes bil så hun ikke kan tage afsted? Jeg var smuttet efter varulven.

2. Jeg kører i bil på arbejde selvom jeg burde gå, eller i det mindste få købt en cykel så jeg kunne passe bedre på både min krop og miljøet.

3. Jeg hører musik, ikke en bestemt genre, for mig handler musik om stemninger og hvad det så end betyder for valget af musikken. Af samme grund vil man både finde Tori Amos, klassisk, dødsmetal, folkmetal, Elvis, Lars Lilholt og Kaj&Andrea hjemme på min hylde, to name but a few.

4. Jeg er uddannet bibliotekar.

5. Jeg har nu været single i lige over ½ år, og jeg elsker at finde ud af hvem jeg er. Der har været masser af op og nedture i den forbindelse men grundlæggende har det været en fantastisk rejse hertil og jeg ved den slet ikke er slut endnu.

6. Jeg har taget den der typeindikator test 2 gange med 2 forskellige resultater. Af det har jeg lært at jeg er mere kompleks end en test, og at man ikke så let kan sige om man er ekstrovert eller introvert. Jeg elsker at tilbringe tid sammen med andre, men jeg har sq også brug for fred engang imellem.

7. Jeg elsker at se serier og undrer mig lidt over at min mor undrer sig over det.

8. Jeg holder af at lave håndarbejde men er ikke specielt skarp til det. I får lov at se min hue når den engang er færdig. Den er mit første rigtige projekt til mig selv, note to self: måske skulle jeg komme i gang, det er ved at være koldt!

9. Jeg overvejer at få lavet en tatovering. Okay det er løgn, jeg skal ha lavet en tatovering, jeg ved hvad det skal være og jeg ved ca. hvor den skal sidde og jeg glæder mig!

10. Kan man sætte et lille digt ting ind her? Well det er min blog og mig der skriver, så det kan jeg da!
*leder*
Okay et Gruk så da, ikke desto mindre: Den, der kun tager spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt
Det har jeg lært af min familie inden jeg nogensinde hørte det ovenfor og det er nok en af de vigtigste ting i hvad jeg er og gør.


Åh gud nu er det slut, jeg har nydt det! Så mange sætninger der var helt okay at starte med 'Jeg', urimeligt fedt!

Jeg vil meget gerne lade den stå åben til jer alle, og så kun tagge 2: Ane og TBS. I må selvom hvor I gør det ;-)