søndag den 18. oktober 2009

det ku jeg idag

Sult og næsten for gamle grønsager lærer en Pernille at finde på ny mad til aften.

På hovedet i køleskabet mens jeg skrev grønsager ned til næste uges madplan (gen)opdagede jeg MAJSEN, jeg er ikke sikker på hvor længe den har boet derinde, men den er blevet en del af inventaret og en god gammel ven, på sin vis ligesom de døde spyfluer i mine vindueskarme om sommeren - total nostalgi. Okay, fokus: nævnte majs var begyndt at se lidt trist ud og da jeg var i tvivl om dens overlevelses chancer blot én dag mere, besluttede jeg mig for at bruge den.

Og at lave kornotto, fordi det skal koge længe og smager lidt af tryg vintermad og det trængte jeg til.

Jeg startede med at ville lave karameliserede løg som jeg havde set Sif hin Anarkist lave, a ha ha ha. Not, men jeg fik ristede løg og det er vel også en slags succes...

Lur lige det her! Jeg skar majsen af helt selv og jeg var såå stolt af mig selv, ingen fingre adskilt fra hånden eller noget!

Så de ristede løg, bygkorn og bouillon... da selve kornottoen var færdig blev majsen rørt i og ost - jeg fandt en ost fra Thiese en dag, den smager lidt henad en emmentaler darjlig! jeg har sq ikke lige et billede (slet ikke fordi jeg er på arbejde næh nej!). Den rev jeg lidt af og puttede i, nårh ja og så havde jeg en 'chorizo pølse' sådan en der skal steges, comprendes? Den blev også stegt, skåret i små stykker og smidt i.

Det var godt og havde været endnu bedre hvis ikke bouillonen havde stået og småkogt under hele processen og derved blevet super koncentreret og (hvis sandheden skal frem) ret salt...


2 kommentarer:

  1. Men du blev vel mæt? Det er jo det vigtigste... ;-) Kender det godt - får også bikset noget sjovt sammen af og til.

    SvarSlet
  2. Hvis jeg skal være helt ærlig - det halter lidt på den visuelle side :-D
    Men jeg er ikke et sekund i tvivl om at der er nogle gode smags kombier (omend lidt salte) gemt der!

    SvarSlet