søndag den 4. oktober 2009

sweet weekend

Det har været en perfekt weekend det her, den gode blanding mellem menneskekontakt og ego-tid.

Jeg tror måske jeg er ved at lære det og selvom jeg ikke havde lyst til at tage hjem lørdag er jeg alligevel glad for jeg gjorde det, fordi jeg ved at hvis jeg kommer hjem midt på eftermiddagen søndag, så er der bare for lidt weekend tilbage til at det fungerer.

Jeg har spekuleret over den her blog og er kommet frem til at jeg tænker for meget over den *falder diskret ned af stolen af grin over mig selv* så jeg vil øve mig i at lade være.

Jeg lavede chokolade kiks for ikke så længe siden, endnu en opskrift jeg har nakket fra Anarkisten. Så jeg vil bare vise jer hvad man skal passe lidt på med og så ellers henvise glad til hendes opskrift, for de er super gode, nemme og meget afhængighedsskabende.

Først og fremmest, sørg for at jeres smør er blødt når I skal lave kiksene, ikke 'nå-nu-har-det-stået-ude-i-½-time' blødt men BLØDT! eller ser der sådan her ud bagefter og jeg finder stadig mel og små dejklumper rundt omkring.Mmmm chokolade cremen, den lavede jeg ikke ged i, men det smør havde også stået ude længere. Jeg synes i øvrigt ikke jeg var specielt nærig med chokoladecremen da jeg smurte den imellem kiksene, men der var alligevel ca 1/3 i overskud, det kan heldigvis holde sig i køleskab og vente til man bager flere kiks.


Hvis man som jeg er ligeglad med hvilken form ens kiks (okay småkager) får, så rul dejen sammen, film til, smid den i køleskabet og skær skiver nogle timer efter/dagen efter. Mine blev for små første gang og pænt store anden gang... måske omkring 4 cm i diameter er rigtig godt...


Mmmm, chokoladekiks


Uh! chokoladekiks close-up!


Den til højre var en af de første.... dernæst blev jeg grådig (se den til venstre) og endte primært med resultater imellem de to yderpunkter her...

*Kom lige i tanke om. Smør kun dem der skal spises, kiksene kan sagtens holde sig i en tætlukket beholder, men hvis de er lagt sammen bliver de bløde i løbet af nogle timer.

7 kommentarer:

 1. Haha, jeg kan se at jeg ikke er den enste der griser når jeg bager:)
  Kiksene ser super gode ude, uhm... Tror Kristian ville elske mig for hjemmelavede chokoladekiks..

  SvarSlet
 2. *griner*
  Jeg er et lille svin når jeg laver mad, men resultatet bliver som regel godt så jeg lever med mig selv ;-)

  I skal næsten prøve dem, det var nemmere end jeg troede og kiksene er også ganske udmærkede i sig selv.

  SvarSlet
 3. Hooold da op - det er næsten som at se mit køkken efter jeg har været i "krig" med diverse. Men de ser nu lækre ud de kiks. ;-)

  SvarSlet
 4. Det så faktisk værre ud endnu, men de andre billeder duede ikke...

  Det er forfærdeligt det der med at finde ud af at lave ting selv, lige pludseligt har man sq altid guf i huset hvis man lige kan vente ½-1 time.... *suk*

  SvarSlet
 5. Jeg gider ikke det der chokoladecreme, men kan man spise dem uden? Altså er de så bare gode småkager eller bliver de kedelige?
  Hmm, måske kunne man lave vanillecreme at komme i midten?....hmmm.....

  SvarSlet
 6. Altså jeg har nogle kiks nu jeg bagte for meget i denne weekend, den spiser jeg bare som de er. De er rimeligt neutrale men ikke dårlige i sig selv, jeg tror sagtens du kan komme vaniljecreme i... en vaniljesmørcreme? uhm!

  SvarSlet
 7. Nam nam nammenam, de ser godt nok lækre ud. Dem ville jeg ikke hade en smagsprøve på :-)

  Men sikke et køkken det giver at bage dem!

  SvarSlet