fredag den 4. september 2009

det er vist blevet efterår

Har I kigget udenfor? Totalt efterårsvejr, det regner og blæser, men lige pludseligt så skinner solen! og så går man glad og fro ud i det (måske det der 'glad og fro' udtryk i virkeligheden betyder 'dum'?) og splask! så står det ned i stænger igen.

Min indre hamster kigger også frem, sikkert vækket af vejret, så jeg slæber til huse som om jeg ikke kan komme til at købe ind før til maj...

Jeg mener helt ærligt, jeg bor alene! hva fa'en skal jeg med 2 kg havregryn, 5 slags fryseposer og næsten 1 meter skuresvampe?? jowjow, det kan man altid få brug for siger I nok, men hamsteren begrænser sig bare ikke kun til nyttige ting... den er begyndt at købe øl... jeg mener hvor mange specialøl har jeg ene kvinde, der ikke drikker øl sådan til hverdag eller bare jævnligt,
brug for? Jeg tror jeg har til det næste år...

Og jeg er begyndt at drømme om rødkål... ikke sådan om natten eller noget, men jeg kommer i tanke om at jeg skal lave rødkål ca. 1 gang om dagen, jeg stirrer længselsfuldt efter de tunge grene på æbletræerne og drømmer om at fylde fryseren og alle skabe med fyldte henkogningsglas og bær. Totalt forrådsstemning - og helt ærligt? Jeg er en sucker for det, jeg elsker den her tid på året, overgangsstemningen... Jeg glæder mig til det det bliver rigtigt efterår, til at at det bliver mørkere og koldere (note to self - kom i gang med huen) til himlen bliver sprød og verden lidt mere stille.

Jeg forbeholder mig i øvrigt stadig retten til at bitche over vejret når efteråret kommer sådan rigtigt og jeg skal cykle på arbejde.

10 kommentarer:

 1. Hej Lille hamster

  Hvad har du i kindposerne i dag?

  Dejligt at hilse på dig live!

  Det der med at sylte og bygge forråd, det bliver helt af sig selv ved drømmene hos os. Vi har en skuffe til madvarer! EN! og to kasser i en reol. Og en Årstiderne kasse der står ude i vaskehuset med dåser og den slags.

  På den måde er det ikke altid lykken at bo så småt. Måske jeg skal prøve at gemme forråd rundt omkring huset. I carporten og den slags....

  Nogle gode tips?

  SvarSlet
 2. Øhhh... Min hjerne stod vist af ved "indre hamster"!

  SvarSlet
 3. Hey Vita! I lige måde ;-)
  Er det i øvrigt mit indianernavn? damn, jeg er altid den bedste til at give skyts mod mig selv ;-)

  Uj, det lyder småt!
  Hmm, hvad med bedrollers under sengen? jeg har al mit mad i en reol (okay bortset fra snacks) og det står totalt tilfældigt i et hjørne ;-)

  SvarSlet
 4. haha Tine,

  Har du ikke sådan en? Den er ufatteligt insisterende. Jeg har pleaset den igen idag ved at hjælpe med at plukke brombær og mirabeller til syltning ;-)

  SvarSlet
 5. Hej 'Lille Hamster'

  Der er ikke noget som at samle forråd til vinteren. Jeg glæder mig godt nok også til rødkål :-)

  Mange hilsner fra 'Spiller kort med gamle damer'

  SvarSlet
 6. Hej Spiller Kort med gamle Damer,

  jah! jeg skal ha lavet hyben marmelade og paradisæble gele i år også

  hilsen

  Lille Hamster

  SvarSlet
 7. Kære 'lille hamster'
  Bedrollers har vi. Men i dem er jo juletingene, gavepapir, bryllupsbillederne og det album vi aldrig er blvet færdige med at sætte dem ind i. Der er knap nok plads til en edderkop. Eller jo dem er der altid plads til. Overveje at lave sådan en hæve/sænke-himstregims som Miss Celie lavede til gryder, potter og pander i "Farven Lilla"

  SvarSlet
 8. FNIIIIS... Eller måske jeg skulle sige PYYYYYH, GODT, så er det ikke mig, det er galt med: at slæbe alskens ting til huse. Dog er jeg en sucker for varme - jo mere jo bedre. MEN det ER nu også hyggeligt at putte under tæppet på sofaen, og drikke varm kakao og have en masse stearinlys tændt. ;-)

  SvarSlet
 9. Inden i mig bor et lille egern - som bygger rede til vinteren, godt foret med plaider, vattæpper og rigelige mængder stearinlys (brandfarlig kombination, men heldigvis er min rede større end gennemsnits-egernet, så det går).
  Der skulle også bo en indre hamster, men den er der desværre ikke plads til. Den flytter nok ind når jeg har hængt ud med dig et stykke tid...

  SvarSlet
 10. ja okay Vita, det kan jeg godt se... eh, jeg kan ikke huske 'Farven Lilla'? *gemmer sig under en stol*

  LMIDSV, det er efterår, man må gerne - hey det er sq næsten lovpligt i det her land ;-)
  Altså varme er også godt, men det ville slet ikke være noget uden efterår og vinter *sukker henført*

  det lyder som om du er ret enig med LMIDSV, Tine.
  har du kigget ind i Sif's vitrineskab? HUN er en hamsterhele vejen igennem

  SvarSlet