søndag den 27. september 2009

så var jeg lissom ikke træt mere

Da jeg, stille og roligt må jeg lige tilføje, lagde mig i min seng i aftes sagde det: pfuh og knæk! og så sank madrassen.

Sådan her så det ud, ja plus madras, for den gad jeg ikke tage af før her til morgen. Så jeg sov på sofaen i nat og planlagde en ekskursion ud til folk der kan hjælpe med den slags ting.

Faaaaaar!

og så var min seng solid igen

Jeg gik også på rov i haven og her er høsten, plus 3 store rødbeder og en fennikel der virkeligt overvejer at gå i blomst, det kommer den så ikke til, jeg spiser den inden.


Muligvis kommer der snart en lille billedserie om hvor meget jeg kan svine når jeg laver chokoladekiks fra bunden.

lørdag den 26. september 2009

afslapningsmusik

Det bedste efter en lang uge, eller bare en møg dag er musik.

Massage på rygstykkerne af en god gang dødsmetal, helst Suffocation og aller aller helst Despise the Sun.

De er så vrede og aggressive, at al anspændthed i min krop siver ud og det summer bare behageligt bagefter.

Da jeg fik fri i fredags, var det dem der reddede min dag

torsdag den 24. september 2009

tanker om hvordan ting hænger sammen

Jeg var dybsindig imorges, tænkte over hønen og ægget og hvordan ting påvirker hinanden så det nogen gange kan være svært at se hvad der kommer først.

Noget med rod og overskud.

Når min lejlighed er ren og ryddelig er det så fordi jeg har fået overskud, eller kommer overskuddet fordi der er ryddet op?

Jeg er ikke kommet længere, men det VAR også tidligt.

torsdag den 17. september 2009

først fodrede jeg den og nu er den forsvundet

Den her historie ville jeg egenligt ha fortalt i sidste uge, deraf den meget forkerte dato på indlægget, men så var det jo lige at jeg havde meldt mig til en introduktion på arbejdet. Jeg tænkte, jamen hvor lang tid kan det tage? Måske 2-3 timer? Så kvart i 9, hvor kurset skal begynde kl 9 kigger jeg lige på indkaldelsen igen og måske skulle jeg ha gjort det inden jeg accepterede...

6 timer! det var lige min arbejdsdag der forsvandt der OG alle muligheder for at få skrevet indlægget færdig, my god! (nej nej, jeg skriver aaaaaldrig blog indlæg på arbejdet)

Men frygt ej, for lige knap en uge forsinket får I historien om 'Kålormen, først var den der og så var den der ikke'

*andægtig stilhed*

Jeg hentede glad og fro (i dag betyder det ikke dum) et broccolihoved ude ved mine forældre, det smed jeg i køleskabet og så gik der nogle dage.







(Der er nu gået nogle dage) Jeg tog broccolien ud, med den lumske tanke at skære det i stykker til en tærte, men se! en lille (okay ret stor) forfrossen kålorm, den var helt stille og når man rørte ved den reagerede den meget langsomt.

Nej, jeg ved ikke hvorfor det er så blegt, men det smagte godt

*rødme*

Jeg syntes det var så synd for ormen at den var så kold og alting at jeg lod broccolien ligge ude på køkkenbordet så den kunne få lidt at spise og så ville jeg sætte den ud dagen efter.

But behold! da jeg dagen efter skar broccolien i stykker, ingen kålorm!

Jeg tyggede meget forsigtigt den dag, vendte og drejede hver eneste stykke broccoli inden jeg satte tænderne i det...
Jeg har endnu ikke fundet den lille fyr...


Og så lige et lille stemningsbillede fra mit køkkenvindue engang i sidste uge - der er huse og vand under tågen, men det ligner bare et hav der har skyllet op over alting.

onsdag den 16. september 2009

jeg gik en del i går

Jeg har fået et lille ekstrajob og i går var første dag.
Det gik fint nok - jeg kan næsten priserne udenad nu, er kun lidt blæst oveni knoppen over rigtigt mange informationer. Det sluttede kl. 20 og jeg tænkte at jeg da lige kunne gå hjem. Bare for at se hvor lang tid det ville tage.

Ja okay. Det var muligvis ikke mit smarteste øjeblik.

Nå men uanset hvad, så tager det 45 min til 1 time. De 15 minutter der er lidt usikre er fordi, de kommer an på om man skal købe klippekort også (og måske slik) og om man hjælper fremmede damer med at plyndre hyldetræer.

kursus med en fake kage

*skriver noget pænt om Lambeth kurset i lørdags*


Okay okay, jeg skal nok være sød (ish).
Det var sjooovt, det er på én gang meget simpelt og ufatteligt svært at gøre jævnt og ens, og det er den præcise gentagelse, der giver det superbe udtryk...
Dér er jeg ikke, men jeg overvejer det udvidede kursus - fordi der er noget tilfredsstillende ved den teknik.

Desuden fik jeg ros af lærerinden, hvilket er en kærkommen forandring af hendes normale skosning (kan man bøje 'at skose' sådan her?) af undertegnede. Ros herfra.

Jeg opdagede i øvrigt at så snart der kommer guld på kagen, ser den meget pænere ud... sjovt som folks opmærksomhed fanges af ting der glimter.

fredag den 11. september 2009

vegetar, lige i aften

I anledning af Anarkistens kød-opråb besluttede jeg mig for at være vegetarisk til aftensmaden.

Jeg stegte rødebedeskiver med honning og sesamfrø, et tip fra Ane
Lavede humus, damn jeg elsker humus!
Kogte et romanesco-blomkål, skrællede nogle gulerødder og skar dem i noget der skulle have været stave...


Lur lige de super fine farver og dinosaur-kålen

Rødbederne kom fra den køkkenhave jeg deler med mine forældre, de er stribede og der er tydelig forskel på hvor modne de er, jo mere modne de er jo tydeligere er striberne. De allerførste rødbeder vi høstede var helt hvide.

Jeg har spist den nu, men den var så fin! Helt pink farver og så kridhvid ind imellem

torsdag den 10. september 2009

fysisk aktivitet og nem, men lækker aftensmad

Jeg er påbegyndt en fritidsaktivitet.

I anledning af at 1) jeg har lyst 2) jeg har fået at vide jeg skal gøre noget godt for mig selv 3) lede personager siger motion er sundt.

Så jeg er begyndt at ride hver torsdag, en hel time og jeg elsker det. Well det har jeg nu altid gjort, men jo mere man lærer jo sjovere bliver det.
Det var rigtig (ondt) sjovt i dag og jeg bliver SÅ øm i morgen... Når jeg regner sammen for i dag har jeg faktisk fået al min motion for hele ugen, og jeg føler mig også ret brugt.

Nå, grunden til at jeg overhovedet skriver er Klidmoster, hun ville sååå gerne se billeder af min aftensmad, som hun har været stærk inspirator af.
Faktisk - jojo I får hele historien, uanset hvor ikke-spændende den er - startede det med jeg købte figner i går, *savle*, dette bekendtgør jeg glad og fro på et velkendt socialt netværkssite og Klidmosteren kaster straks opskrifter efter mig, i stor stil, den jeg greb i flugten var en salat, som jeg lavede lidt om, mest fordi jeg ikke kan li rucola og desuden havde jeg spinat i køleskabet...


Sådan er den ud hvis man puffer til den for at den skal se pæn ud


Sådan her så den ud i virkeligeden


Mmm, det var god mad! Klidmosters oprindelige udgave var lide mere fancy, men jeg arbejde med hvad jeg havde og det er hvad jeg (i store træk) videregiver ;-)

Spinatsalat med figner, feta og kylling (ca 1 person)

Nogle håndfulde spinat revet i passende stykker
2 figner skåret i små stykker
en klum feta (måske omkring 50 g?) jeg brugte Kirks gedefeta, det smager godt!
jeg puttede også kyllingeinderfileter stegt med urtesalt i (ca 100 g)

Dressingen: med løs hånd drysses agavesirup (det oprindelige forslag var ahornsirup) ud over salaten, dernæst balsamico eddike, det skulle have være lys, men det havde jeg ikke.
Konsekvensen af at bruge mørk balsamico er så, at alt hvad der er lyst i min salat får en ret ubestemmelig grå farve... aka feta, kylling og tildels også fignerne *suk*
Det smagte dog stadig vildt godt, men jeg er også stor fan af hele det der show med at putte frugt i salat... jeg synes det er en af de bedste ideer nogensinde, og jeg gør det glad og gerne.
Mad bør have en masse forskellige farver, former, konsistens alt muligt. Det tilfredsstiller flere sanser og det føles bedre, jeg bliver i hvert fald i bedre humør af at spise pæn og farverig mad ;-)

Okay jeg er begyndt at bruge korte, forholdsvis usammenhængende sætninger, jeg går i seng.


søndag den 6. september 2009

mit soveværelse = det nye naturvidenskabelige mekka

Ja okay det lyder ikke sådan vildt pænt... faktisk kunne det godt være den sætning gav mig et dårligt ry ude i byen ;-)

Men lur lige hvad jeg fandt i fodenden af min seng i dag:


Pi! i min fodende!

Det er sq ligesom dem der finder Jomfru Maria i en fedtplet og Elvis i et æble!

fredag den 4. september 2009

vaner

Damn! jeg bruger vildt mange '...'

Jeg vil prøve at styre mig...

og så erstatter jeg dem sikkert med '-'

det er vist blevet efterår

Har I kigget udenfor? Totalt efterårsvejr, det regner og blæser, men lige pludseligt så skinner solen! og så går man glad og fro ud i det (måske det der 'glad og fro' udtryk i virkeligheden betyder 'dum'?) og splask! så står det ned i stænger igen.

Min indre hamster kigger også frem, sikkert vækket af vejret, så jeg slæber til huse som om jeg ikke kan komme til at købe ind før til maj...

Jeg mener helt ærligt, jeg bor alene! hva fa'en skal jeg med 2 kg havregryn, 5 slags fryseposer og næsten 1 meter skuresvampe?? jowjow, det kan man altid få brug for siger I nok, men hamsteren begrænser sig bare ikke kun til nyttige ting... den er begyndt at købe øl... jeg mener hvor mange specialøl har jeg ene kvinde, der ikke drikker øl sådan til hverdag eller bare jævnligt,
brug for? Jeg tror jeg har til det næste år...

Og jeg er begyndt at drømme om rødkål... ikke sådan om natten eller noget, men jeg kommer i tanke om at jeg skal lave rødkål ca. 1 gang om dagen, jeg stirrer længselsfuldt efter de tunge grene på æbletræerne og drømmer om at fylde fryseren og alle skabe med fyldte henkogningsglas og bær. Totalt forrådsstemning - og helt ærligt? Jeg er en sucker for det, jeg elsker den her tid på året, overgangsstemningen... Jeg glæder mig til det det bliver rigtigt efterår, til at at det bliver mørkere og koldere (note to self - kom i gang med huen) til himlen bliver sprød og verden lidt mere stille.

Jeg forbeholder mig i øvrigt stadig retten til at bitche over vejret når efteråret kommer sådan rigtigt og jeg skal cykle på arbejde.