onsdag den 26. august 2009

fortove

Nogen gange når jeg går hen ad fortovet, så er der pludseligt en flise der vipper. Der er ok, jeg kan klare det, den slags små overraskelser får ikke mig ned med nakken. Det jeg ikke så godt kan lide det er når der lyder sådan en hul lyd når den vipper, og når jeg kan se ned under den, fordi det ene hjørne er røget af eller hvad har vi, og jeg kan ikke se sandet der skulle være nedenunder... Jeg kan ikke engang se noget jord, bare et tomt hul under flisen og det lyder hult når man vipper...

Nogen gange bliver jeg stående og vipper lidt, for det ér lidt sjovt, lidt ligesom at køre 2 gange rundt i en rundkørsel og få fornemmelsen af en karrusel, her så bare en mini-vippe. Andre gange kommer jeg til at tænke på denne her stribe af Wulffmorgenthaler:

og så bliver jeg lidt bange og skynder mig videre, med forskræmte blik bagud.

Jaja, jeg har lige brugt ½ time på at lede efter den stribe, men det er ok, nu ved jeg den er fra 17 september 2003 OG jeg har gemt den på computeren, jeg er beredt.

lørdag den 22. august 2009

Helt ærligt, er der nogen der har set, rent faktisk set, hørt og lagt x % hjerneceller i at forstå det budskab der bliver bragt ud fra fjernsynsskærmen, fra tid til anden?

Det har jeg faktisk... altså tænkt over enkelte af de budskaber der bliver viderebragt, ikke et ord om hvor mange % det krævede dog. Jeg sidder mundlam tilbage og blir nogengange bange på menneskehedens vegne. Okay det er løgn, men jeg græmmer mig i hvert fald, og blir så træt så træt...

Nogen der har set de der, eh 'teasere' for den nye sæson af Robinson? Ham, der der står og skriger at de skal ta tøjet af og lyder fuldstændig hysterisk. Han irriterer mig en lille smule, især den måde stemmen knækker over på, når han med vold og magt skal ha dem til at forstå at det er liv&død det handler om. Det er ikke et tv show hvor du kan vinde ½ million, næh nej, hvis du ikke gør dit bedste så dør du! For dette her er den eneste virkelighed! Og han er så desperat efter at kommunikere det, at det bliver pinligt... argh!


Nogen der har set den der der reklame for clearasil produktet 'Clearasil® Ultral® Rapid Action Treatment Cream'? Det er effektivt indenfor 4 timer... Lad os slå fast med det samme, jeg har ikke noget som sådan noget imod produktet, fred være med det, mit problem går på reklamen...
Mine fødder knuger sig pinagtigt sammen ligså snart jeg ser starten på reklamen, men grundet et selvpinerisk træk, hvis omfang man kun kan begynde at ane omridset af i denne sag, slår jeg ikke over på en anden kanal eller går væk fra stuen... næhnej, jeg blir siddende lisså stille, lægger et evt håndarbejde i skødet...

Recap af reklamens handling: man ser kyllingen og dens ven (i kostumer, se'fø'li) sælge noget i et supermarked, de laver en aftale med nogle piger 4 timer efter. Åh nej! Kyllingen har en kæmpe bums midt i hovedet! Clearasil® Ultral® Rapid Action Treatment Cream to the rescue (fanfare)! 4 timer senere kommer pigerne tilbage til kyllingen og kyllingens ven... Kyllingen tager hovedet af, pigerne siger 'næh, en sød kylling' og så kommer det frygtede øjeblik, hvor vores unge helt flår kyllingedragten op og siger 'en lækker kylling!' men det er ike godt... han er IKKE Hugh Jackman.... og man skal være mindst ligeså lækker som Hugh Jackman for at kunne se lækker ud mens man flår et kyllingekostume af sig...

eh... muligvis bruger jeg lidt FOR mange hjerneceller på det her...

torsdag den 20. august 2009

spekulationer

Jeg har spekuleret lidt, okay jeg har spekuleret rigtig meget, over den her sygdomsting.

Jeg kan ikke få det til at passe... det er ligesom om min krop ikke har gjort en indsats for at bekæmpe den... ikke som den plejer, min krop plejer at være aldeles afrettet når det kommer til sygdom. Syg 1 dag, sløj ½ dag, rask -ikke så mange dikkedarer, bare fremad.
Men ikke denne gang, nix, jeg har det nogenlunde lige så skidt som sidste tirsdag da det startede, ikke ret meget bedre, dog med lidt ekstra problem områder, bare for at krydre lidt, det skulle jo nødigt blive trivielt.
Men jeg har ikke feber og i min verden er man altså primært syg når man har feber... det er muligvis ikke rigtigt men sådan ser verden ud inde i mit hoved. Så ingen feber, jævnt sygdomsniveau uden synlig bedring... ikke dødssyg, men bare lidt for syg til at for store armbevægelser eller bevægelse i det hele taget er tilrådeligt...

Det jeg i virkeligheden svæver om og tænker over er om det er en slags fysisk reaktion, på tidligere tider... Jeg har brugt det meste af mit liv på at tage mig af alle andre end mig selv, det har altid været en simpel vurdering af værd, nytte og behov.
Jeg spekulerer på om det der sker nu er en reaktion på at jeg er kommet længere frem i mit eget sind... at jeg er kommet til den chokerende konklusion at det jeg mener og føler også betyder noget... om min krop nu kommer frem med alle de små infektioner og dårligdomme jeg aldrig har haft tid til før...

Jeg ved det ikke, måske leder jeg bare efter en grund til at jeg er fanget på ubestemt tid i min lejlighed...

tirsdag den 18. august 2009

Der er sket ufatteligt mange ting siden sidst, jeg vil prøve på ikke at lave et skod opremse indlæg, men jeg lover ingenting.

Lægebesøg, det var ikke andet end halsbetændelse, og jeg havde det også meget bedre i løbet af torsdag/fredag, men så tog jeg til:

Dinner party med vampyr tema hos Anarkisten, det var fedt! god mad, dejlige mennesker. Flere detaljer om det her og her.

Men det gjorde ikke gode ting for mig rent sygdomsmæssigt... jeg fik ørepine natten til mandag og resten af sygdommen blussede op igen... Yay!


eh... phew! dér blev jeg sq helt forpustet...

Jeg ville egenligt vise lidt aftensmads billeder, men det har ikke været så inspireret, forestil jer pestofrikadeller med 5 forskellige slags tilbehør ala tøm køleskabet :-)

Jeg viser kun ét, til ære for Klidmosteren, der sidder ude på anstalten med sin dampede fiskerand... ære være hendes minde :-D


lad os kalde det rustik fisk med bagte grønsager ;-)

Jeg var doven da jeg lavede fisken, jeg tog hvidløgsfeddene som de var uden at pille skal af og knuste dem med den flade side at knivsbladet og så røg de ovenpå fisken sammen med salt/peber citron + skal og lidt olie med oregano. Ja og så i ovnen til det er færdigt.
Grønsagerne med inspiration fra anarkisten, bagte rødbeder, smuttet ud af skallen skæres i halve og lægges i et fad med honning og salt på, jeg puttede lidt halve gulerødder i også, for jeg syntes rødbederne var lidt blege og strøede lidt olie over... i ovnen ca 15 min. creme fraiche dressing til.

Ufatteligt simpelt, men blødt og det kan min hals godt li...

Jeg tager på arbejde imorgen onsdag, jeg trænger til voksenkontakt i løbet af dagen og ikke kun gennem nettet. Jeg føler mig totalt uinspireret! og især begrænset af det her sygdomshalløj...


torsdag den 13. august 2009

I skal lide, når jeg er syg

Jeg var i tvivl i går aftes om jeg skulle tage på arbejde i dag, og det er jeg for så vidt stadig... men jeg har besluttet mig til at følge det råd jeg altid selv kaster ud til folk når vi snakker om arbejde/sygdom, tag hellere en ekstra dag hjemme så du kan blive ordenligt rask.

og jeg føler mig sådan set ikke friskere end igår... piv! Jeg er praktisk taget aldrig syg og når jeg endelig er, er det som regel noget håndfast, ala jeg kaster op hele natten... der er ikke så meget at rafle om det er sq nemt nok at vurdere hvornår man er rask igen, ca på det tidspunkt hvor man ikke længere kaster op hver 2. time. Ingen problemer, men det her ømhed i kroppen, ondt i halsen, hosten, træt-pjat... det er jo ufatteligt uhåndterligt! er det 'bare' ondt i halsen eller forkølelse? måske er det bare almindelig uoplagthed?

I vanlig god stil ringede jeg til lægen og sagde "hør her, jeg har bare ondt i halsen, jeg synes det har varet længere end det plejer, men det kan godt være det bare er klynk"
Den flinke læge, (der lød yngre og mere menneskelig end ham på telefonsvaren) sagde så "kom herned kl 14.50 så kan vi se på det"
Mig - der egenligt havde regnet med at han sagde noget i retning af 'jaja, slap bare af og bliv under dynen, så skal det nok blive bedre af sig selv' - sagde dernæst, vældigt intelligent hvis jeg selv skal sige det: "hva? virkelig? øh okay"

Så nu kommer der der ene ynke indlæg efter det andet, bare vent! Jeg har næsten ondt af jer, men kun næsten, min perverse tilfredstillelse ved at pive så meget på skrift, vejer trods alt tungere.

tirsdag den 11. august 2009

syg

Jeg har slet ikke noget spændende at sige, OG jeg har fundet ud af jeg bliver markant mindre sjov når jeg er syg... I virkeligheden burde du ikke fortsætte...

Jeg er syg... og sørgelig, det eneste der holder mig oppe er at hvis jeg havde være en mand havde jeg allerede ringet til vagtlægen fordi jeg var ved at DØ!
Tilgengæld har jeg fået genopfrisket min eneste angst ang. sygdom. Meningitis, jeg var faldet i søvn på sofaen og vågnet op med ondt i nakke og ryg, allerførst stivnede jeg som en hare i billygter, det næste jeg gør er at slå meningitis op på netdoktor.dk og desperat forsøge at overbevise mig selv om at der ikke er nogen af symptomerne jeg har... det blev en meget lang aften...

Så jeg ligger bare hjemme på sofaen - endda uden internet fra 9-16 (chok!) fordi en nød havde gravet et kabel over og det gør bare alting lidt værre - og ser fjernsyn, og nu vil jeg gerne dele en pinlig oplevelse....

Har I set de der reklamer for "det nye tv-signal"? De kører på eh TV3 tror jeg det er...
Nå, i dem siger de noget ala "nu slukker vi for signalet og så kan du se om dit fjernsyn er klar til det nye tv-signal" Så sker der ingenting og så bliver der sagt "tillykke du skal ikke gøre noget, dit fjernsyn er klar til det nye tv-signal"

Well... jeg brugte ca. 1 måned på at spekulere over hvordan de lige kunne slukke for signalet når de reklamer kom, og om det ikke var irriterende for dem hvis fjernsyn ikke var klart... og jeg syntes i øvrigt kun jeg havde set de reklamer på TV3, så det måtte da være mærkeligt for dem når signalet hele tiden forsvandt... jeg var meget mystificeret... i meget lang tid...

Indtil jeg fattede, af mig selv heldigvis, at de reklamer kun blev sendt på netop TV3 og lignende,og du kan ikke SE det program og dermed de reklamer, medmindre du har enten en parabol eller er medlem af et antenneselskab... og i og med det, er du automatisk garanteret fjernsyn også efter 1. oktober...

Doh!

søndag den 9. august 2009

weee!

Der er sket noget fantastisk i dag: jeg opfandt min aftensmad og den smagte godt!

Yay!

eh, baggrunden var at jeg ikke rigtig syntes jeg har fået ordenlig mad hele weekenden... jo bevares! Mad har jeg da fået og det er da blevet lavet i køkkenet hver aften meeen... der har ligesom manglet noget...

Jeg havde nogle appelsiner der trængte til at blive brugt og først overvejede jeg appelsinpandekager, men jeg talte mig selv til fornuft omend det var en lang hård kamp!
Så kom jeg i tanke om jeg ikke havde taget kød op, my god! Jeg forsøger virkeligt ikke at gøre det nemt for mig selv. Linser, grønne linser og eh appelsin fileter... jojo det startede sq lovende ;-)

Seeee!


En portion kun til mig

½ dl grønne linser
2 appelsiner
1 æble
1 chili (måske mindre)
persille, brug en anden krydderurt!

Linserne kogte jeg lige møre, eh 15 min måske, køles af. Appelsinerne blev lavet til fileter og det der er tilbage mases i hånden så saften presses i, æblet i små tern blandes også i. Fjern stok og frø fra chilien, husk at bruge handsker! Personligt kommer jeg ALTID til at klø mig i øjnene efter at have renset chilier og det vil jeg gerne skåne andre for...
Jeg satte skålen i køleskabet på det her tidspunkt ca. ½ time så det kunne køle lidt af og ingredienserne tage smag af hinanden.
Jeg hakkede persillen og blandede den i. En anden gang ville jeg ikke vælge persille, det smager for kraftigt i den her sammenhæng synes jeg... men det passede godt med den grønne smag i alt det søde og stærke, så en eller anden frisk krydderurt vil jeg mene er et must her.

Det var guf og helt klart rigtig mad!

lørdag den 8. august 2009

Jeg opererer rimeligt langsomt de her dage, så alle nyheder kommer med en forsinkelse på nogle dage.

Jeg var til Skanderborg Festival med arbejdet i torsdags, det var fantastisk vejr og af en torsdag at være, var der mange ting jeg gerne ville høre. Vi havde temabuilding i 2½ time og så videre til festival, oh jeg arbejde HÅRDT i torsdags ;-)

Foran Rytmehans, der blev jeg en god del af eftermiddagen


Indbegrebet af sommer og så på en festival! Is fra ParadIs (okay en tom kop, der engang indeholdt is), den absolut nødvendige solcreme og irriterende flyvedyr, yes sir!


Tjek træerne! det var sjåååvt, jeg aner ikke om de har gjort det før, men jeg er begejstret, alting bliver lidt sjovere når nogen vender op og ned på verden ;-)


Jeg havde fundet et godt træ at sidde op af


Udsigten opad

Et lidt andet sted. Jep, sådan kan verden også se ud nede fra ;-)


Der var sådan noget fint lys, men den blålige himmel, den grønne blade og det eh... rigtig meget lys nede fra scenen. Det er ikke et specielt godt billede af det, men jeg kunne ikke lade være med at tage det ;-)

Jeg så Roben & Knud, yay! Vejgårds Tårnblæserlaug, Kim Larsen og Kylie Minogue -der var flere og andre ting jeg gerne ville ha set men, jah tiden flyver lige pludseligt ;-)
Der kom en bus og hentede os igen kl 1, så lige omkring kl 2.40 var jeg hjemme igen, efter at være taget afsted ca. 20 timer før...


Morgenmad. Fredag omkring kl 11

Nu glæder jeg mig bare over at det er blevet rigtig weekend og jeg skal ikke noget, måske løbe en lille testtur med mine nye løbesko, men det er også det vildeste og det bliver KUN hvis det bliver koldere.

tirsdag den 4. august 2009

ufatteligt meget tid

Der vil altid være ting man fortryder, ting man ville ha gjort anderledes når man tænker tilbage - og jeg dropper det upersonlige 'man' lige nu - rigtig rigtig mange ting, og jeg har brugt lang tid på at spekulere og få en knugende fornemmelse i maven når jeg gjorde det... Jeg tror jeg vil bryde den vane ;-)

Der kommer ikke noget godt ud af 'hvis-nu'

Jeg har brugt ufatteligt meget tid på at være bange, bange for mig selv, mine meninger, hvordan det jeg siger påvirker andre, hvordan andre ser mig, hvordan mine meninger påvirker andre bare fortsæt strømmen af mulige emner, de er uendelige!
Og de stopper jo aldrig, det er ikke en tanke man kan tænke til ende og så er det slut, nix, det fortsætter og fortsætter. Som en klog person sagde: det er opslidende, jeg tilføjer udmattende og invaliderende i den sociale omgang.

Det er jo urimeligt meget tid der er gået med overvejelser, spekulationer, tolkninger, fortrydelse og så vidt jeg kan vurdere er mit brugbare output aldeles begrænset, for ikke at sige ikke-eksisterende

(Griner lidt) Jeg stopper med at skrive mere om det i denne omgang og jeg starter med at stoppe den negative tanke spiral, der har kørt uafbrudt, ufatteligt længe.

søndag den 2. august 2009

Den Gamle By

Sidste indlæg kaldte jeg travle dage, det er måske lidt svært at se ud af den ene dag jeg fortalte om, men enough said, min ferie startede onsdag, og det var først søndag jeg slet ingenting skulle.

I lørdags var jeg i Den Gamle By med en flok... eh... tøser (de (+Tine) slår mig ihjel for at ha skrevet det), det var fantastisk hyggeligt. og jeg er meget taknemmelig over at ha fundet en flok der (næsten) vil følges med mig hele tiden.

Nu har jeg efterhånden snakket med nogle stykker, der fortæller om hvordan de startede med at blogge og så har mødt en masse (dejlige) mennesker, jeg har gjort det omvendt men er stadigvæk ufatteligt taknemmelig for at finde nye venner på den måde. Endvidere (også et fantastisk ord) er jeg meget glad for at de synes jeg er sjov og kun lidt sær, hvilket nok er fair nok eftersom de er præcis det samme.

Fokus tilbage på udflugten: det var fantastisk vejr og denne gang var det Klidmoster der havde husket solcreme og mig der fik ekstra tydelige t-shirt mærker... Jeg har sq aldrig håneretten særlig lang tid, og denne gang kun 1 uge...




Vi var også inde i Møntmester gården








Og rigtigt mange andre steder, men jeg er en klump til at få taget billeder, så udover de pinlige er det her hvad det bliver til ;-) Der var så mange detaljer jeg ikke har fået med og.... well det er altså bare sjovt at komme tilbage i tiden på den måde, at se de opstillede stuer og de der mikro senge de sov i, blandt andet :-)

Vi har aftalt en date til jul derinde også, oh my! hvor bliver det fint, suk, julen, så skal der flettes og mases marcipan.

lørdag den 1. august 2009

travle dage

Fredag havde jeg besøg af min lillebror og hans kæreste, de cyklede i 2½ time for at komme ud til mig, det kalder jeg altså dedikation, det var også kun derfor lod jeg dem også slappe af i 5 min. inden de kom ud og hjalp med maden ude i køkkenet.

Jeg ved der findes mennesker, der ikke kan holde ud at have folk til at hjælpe med i deres køkken, af den ene eller den anden årsag, det respekterer jeg fuldt ud. Sådan er jeg bare ikke hvilket resulterede i at halvdelen af maden på tallerknen har jeg ikke lavet, hmm. Well, det var super hyggeligt og jeg tror de kommer igen en anden gang...


De ovnstegte kartofler stod (er hun min svigerinde, når de 'kun' er kærester?) min brors kæreste for, de blev spicy, men gode, olie, salt, peber, paprika, cayenne peber, basilikum og oregano tror jeg hun sagde, vi lærte at gå uden om de rødeste...

Salaten lavede jeg, med kraftig inspiration fra Klidmoster, belugalinser vendt med hvidløg og olie, letkogte broccoli og hestebønner samt rødbeder bagt med olie og balsamico, feta gavmildt drysset ud over samt ristede græskarkerner.

Pestofrikadellerne var også mine (med Klidmoster som inspirator), de var gode! hakket kalv/svin, æg, halvt hvedemel og kartoffelmel, havregryn, mælk, masser af peber, salt og pesto med rund hånd.

Min bror stod for tzatziki'en, den blev god, meget... eh... stærk! Jeg ved sq ikke hvad der er med de 2... nå, det var et fabelagtigt måltid, jeg varmt kan anbefale.

I anledningen af at min stærke bror (lad være med at fortælle ham jeg har sagt det) var på besøg fik han også lov til at bære det 'nye' køleskab jeg har fået, op.

Weee!

Bunken af kasser er konstant på billederne...

Det tidligere (lillebitte!) køleskab


Mit dejlige nye store køleskab!

Ved I hvad? jeg kan ha en bøtte græsk yoghurt til at stå i det uden at tage den ene hylde ud!
Det er altså fantastisk.